Spin off - sharing experiences

Projekt s názvem "Spin off - sharing experiences", EHP-BFNU-OVNKM-4-091-2022, je realizován za podpory Ministerstav financí ČR v rámci fondů pro podporu bilaterální spolupráce. Jedná se o tzv. Norské fondy, tedy partnerství lze navázat s institucemi z Norska, Islandu nebo Lichtenštejnska.

Zahraničním partnerem tohoto projektu je agentura Apenhet z norského Osla.

Předmětem projektu je společné zpracování osnov pro studenty zaměřené na podporu a vytváření spin-off společností - od prvních kroků a všech následných kroků, včetně možných scénářů případného rozvoje. Materiál nabídne náměty a příklady z kulturního i teritoriálního prostředí, tedy z Norska a České republiky. Tento materiál bude významným příspěvkem z hlediska podpory a poradenství univerzit v době, kdy je velmi zdůrazňována třetí role vysokých škol, zejména v České republice, a téma start-upů a spin-off firem je tématem, která je velmi zdůrazňován v celé oblasti transferu znalostí a technologií. 

 

EEA and Norway grants

 

  

Completed projects

The project supported from the Operational programme Research and Development for Innovations whose aim is the setting and opening the Centre of Transfer of Technologies with two mutually co-operating departments on the side of the University of South Bohemia in České Budějovice and on the side of the Biological Centre of The Czech Academy of Sciences.

Bridge4Innovation is a project of The University of South Bohemia in České Budějovice, the South Bohemian Agency for Support of the Innovative Business and the Biological Centre of The Czech Academy of Sciences financed from the European Social Fund of the European Union.