Rozvoj JU - Kapacity pro VaV II

KTT JU je součástí celouniverzitního projektu "Rozvoj JU - Kapacit pro VaV II", kde je zařazena pod vlastní klíčovou aktivitou.

Projekt jako celek je pod správou Projektového útvaru JU. KTT JU odpovídá za naplňování aktivit a výstupů Klíčové aktivity č. 6 - Transfer.

Hlavním cílem aktivity Transfer je nastavení strategického řízení výzkumné organizace skrze nově vzniklou Strategii pro rozvoj mezisektorové spolupráce, nakládání s duševním vlastnictvím a pro transfer znalostí z výzkumného prostředí do praxe.

Díky účasti KTT JU v tomto projektu, se tým kanceláře mohl rozrůst o další tři technologické skauty, konkrétně z humanitních fakult JU, Filozofické, Pedagogické a Teologické. Tímto jsou Technologičtí skauti Kanceláře transferu technologií zastoupeni kompletně na všech fakultách Jihočeské univerzity.

Cílem projektu jako celku je podpora rozvoje kapacit, znalostí a dovedností pracovníků JU za účelem zvýšení jejich odborných dovedností. Základním nástrojem projektu bude podpora strategického nastavení řízení JU v souladu s inovativními postupy užívanými na předních světových výzkumných organizacích. Projekt navazuje, obsahově vhodně doplňuje a rozšiřuje již realizovaný synergický projekt Rozvoj JU – Kapacity pro VaV, v rámci kterého žadatel již zahájil proces získání a udržení „HR Award“. Projekt Rozvoj JU – Kapacity pro VaV II je zaměřen na rozvoj těchto identifikovaných potřeb v oblasti strategického řízení VaV, vč. nastavení strategického řízení na úrovni univerzity a jejích součástí (do projektu zapojených fakult): vnitřní hodnocení, mezinárodní spolupráce ve VaV a internacionalizace JU, mezisektorová spolupráce a transfer technologií. Očekávaným výsledkem projektu je tedy nastavení prostředí pro strategické, metodické i procesní řízení u shora uvedených identifikovaných potřeb s prokazatelným dopadem na rozvoj univerzity v oblastech definovaných v koncepčních materiálech jako je např. Dlouhodobý záměr (vzdělání, výzkum, internacionalizace, otevřenost, řízení). Myšlenkou projektu je snaha strategicky koncipovat postupy (vytvářet interní strategie), řízení na JU ve vazbě na výchozí a „životně“ důležité regule jako např. Inovační strategie ČR 2019–2030, Metodika 17+ apod.

Completed projects

The project supported from the Operational programme Research and Development for Innovations whose aim is the setting and opening the Centre of Transfer of Technologies with two mutually co-operating departments on the side of the University of South Bohemia in České Budějovice and on the side of the Biological Centre of The Czech Academy of Sciences.

Bridge4Innovation is a project of The University of South Bohemia in České Budějovice, the South Bohemian Agency for Support of the Innovative Business and the Biological Centre of The Czech Academy of Sciences financed from the European Social Fund of the European Union.