KTT JU součástí EPO PATLIB výboru

Kancelář transferu technologií Jihočeské univerzity se stala členem nového výboru Evropského patentového úřadu PATLIB 2.0.

Záměr projektu je připravit členy sítě PATLIB na poskytování co nejkvalitnějších služeb klientům a zejména rozšířit je do dalších oblastí, které spadají pod dosavadní činnost spojenou s ochranou duševního vlastnictví. Hlavní výbor tohoto projektu byl dosud přechodný a byl volen nový, stálý výbor. Ze stran zájemců o členství bylo přihlášeno 40 kandidátů na pozici hodnotitelů a vybráno pouze 7 z nich. Mezi těmito sedmi je vedoucí KTT JU, RNDr. et Mgr. Růžena Štemberková, Ph.D. Je to velký úspěch což dokazuje i nadšení ze strany Úřadu průmyslového vlastnictví ČR, jelikož tímto má ČR zastoupení ve výboru, který má široký evropský záběr.

EPO dlouhodobě usiluje o navýšení počtu nových a zlepšování stávajících center PATLIB směrem k rozšíření dosud poskytovaných služeb a jejich profesionalizaci. Kancelář transferu technologií JU vidí možnost účasti v tomto projektu a členství v síti PATLIB center jako efektivní možnost propojování a kontaktování se s ostatními členy sítě a s Evropským patentovým úřadem stejně jako s Národním patentovým úřadem a sdílení jejich znalostí a zkušeností.

Ostatní členové výboru PATLIB jsou z těchto institucí:

Danish Patent and TradeMark office

RWTH Aachen University

INPI Auvergne Rhône-Alpes

ODTÜ Technology Transfer Office, Ankara

Agencia Idea, Sevilla

Norfolk Library& Information Service

 

Patlib member