KTT JU získala prostředky na další rozvoj prostřednictvím Institucionálního programu JU

Podpora projektové žádosti v rámci Institucionálního programu JU znamená pro KTT JU další možnosti rozvoje aktivit kanceláře.

Zajištění financování pro rok 2021 je pro KTT velmi důležité zejména z důvodu možnosti kofinancování projektů, díky kterým je kancelář samofiancovatelná.

Také členství v národních a mezinárodních spolcích je velmi důležité pro zviditelnění a další rozvoj a rozhled KTT JU. Tato členství jsou velmi prospěšná pro podporu a implementaci VaV činnosti univerzity. 

Zejména vyhrazení prostředků na ochranu duševního vlastnictví je velmi vítaným krokem. Úhrada souvisejících poplatků ze strany KTT JU je ze strany fakult a konkrétních VaV pracovníků vítána a ne vždy to z důvodu absence takto určeného rozpočtu bylo doposud možné.

Také zachování stávajících činností a marketingových aktivit je pro kontinuální rozvoj velmi žádoucí. Bez prostředků např. na organizaci souteže o nejlepší inovaci by to nebylo možné.

Jako i v řadě jiných oblastí tak i v problematice transferu technologií je legislativní prostředí nestálé a neustále nová pravidla, nařízení a směrnice v oboru tlačí pracovníky do neustáleho dovzdělávání se. Díky prostředkům na zvyšování kompetencí mohou pracovníci KTT JU držet krok s ostatními.