KTT JU úspěšně obhájila projekt zaměřený na PoC aktivity

Kancelář transferu technologií Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích byla jako ostatní kolegové z transferových center jednotlivých univerzit, kteří administrovali projekty na ověření proof of concept, pozvána Technologickou agenturou ČR k obhajobě realizovaného projektu, který byl zaměřen na Proof-of-Concept aktivity. Rozsah a zaměření prezentace pro obhajobu byl jednoznačně vymezen poskytovatelem dotace.

Komise byla ve složení 4 členů, 2 z Technologické agentury a 2 externí odborníci.

V rámci dvouhodinové obhajoby bylo představeno zejména ukotvení Kanceláře transferu technologií JU, jejich významných povinnostech a dosažených výsledcích od roku 2012 a ukotveních v rámci interního systému prostředí Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Dále bylo představeno ukotvení a KTT JU role v rámci ekosystému Jihočeského regionu a systém vzájemných provazeb. Dále byl přestaven systém komercializace, složení Rady pro komercializaci a způsob výběru proof of concept projektů, stejně jako jejich průběžné realizace a naplňování a následné implementace. Na závěr prezentace byl poskytnut prostor pro  dotazy ze strany jednotlivých členů komise.

Po vyhodnocení bylo konstatováno ze strany poskytovatele, že projekt byl úspěšně obhájen s velmi dobrým hodnocením.

Domníváme se, že tento  dosažený výsledek je ukazatelem správného směřování činností KTT JU a nastavení řízení projektů.

Pokračující PoC projekt je právě v realizaci.