Finanční podpora projektů na pomoc s epidemií COVID 19 z MPO

Vyhlášení výzvy v programu Czech Rise Up – Chytrá opatření proti Covid-19.

Cílem programu je podpořit zejména rychlé nasazení technologií a řešení, a to medicínských i nemedicínských, které umožní efektivně bojovat s COVID-19 a ve vymezených případech i podpora vybraných provozních nákladů s cílem rozšíření kapacit výroby ochranných prostředků nebo zavedení výroby nových řešení a produktů proti COVID-19.

První skupinou projektů, které mohou žádat o finanční podporu je rozšíření kapacit, nebo zavedení výroby nových řešení ochranných pomůcek, jako jsou právě respirátory a ventilátory. 

Ve druhé a třetí skupině je možné podpořit rychlé zavedení medicínských i nemedicínských řešení, která mohou napomoci s bojem proti koronavirové infekci, a to včetně opatření na zmírnění dopadu dalšího šíření a následného řešení dopadů této situace.

Příjemcem podpory může být podnikatelský subjekt. 

Odkaz na výzvu zde:

https://www.mpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/program-czech-rise-up/program-czech-rise-up---chytra-opatreni-proti-covid19--253805/

 

Vyhlášení druhé veřejné soutěže v programu The Country for the Future - zaměření COVID-19

Ve vyhlášené soutěži mohou být podpořeny pouze projekty zaměřené na zavádění inovací v malých a středních podnicích.

Obsahem projektu mohou být (samostatně nebo v kombinaci):

  • inovace postupů, tedy procesu výroby nebo poskytování služby,
  • inovace organizační.

Odkaz na výzvu zde:

https://www.mpo.cz/cz/podnikani/podpora-vyzkumu-a-vyvoje/vyhlaseni-druhe-verejne-souteze-v-programu-the-country-for-the-future-_-zamereni-covid-19--253794/