Rozvoj JU - Kapacity pro VaV II

KTT JU je součástí celouniverzitního projektu "Rozvoj JU - Kapacit pro VaV II", kde je zařazena pod vlastní klíčovou aktivitou.

Projekt jako celek je pod správou Projektového útvaru JU. KTT JU odpovídá za naplňování aktivit a výstupů Klíčové aktivity č. 6 - Transfer.

Hlavním cílem aktivity Transfer je nastavení strategického řízení výzkumné organizace skrze nově vzniklou Strategii pro rozvoj mezisektorové spolupráce, nakládání s duševním vlastnictvím a pro transfer znalostí z výzkumného prostředí do praxe.

Díky účasti KTT JU v tomto projektu, se tým kanceláře mohl rozrůst o další tři technologické skauty, konkrétně z humanitních fakult JU, Filozofické, Pedagogické a Teologické. Tímto jsou Technologičtí skauti Kanceláře transferu technologií zastoupeni kompletně na všech fakultách Jihočeské univerzity.

Cílem projektu jako celku je podpora rozvoje kapacit, znalostí a dovedností pracovníků JU za účelem zvýšení jejich odborných dovedností. Základním nástrojem projektu bude podpora strategického nastavení řízení JU v souladu s inovativními postupy užívanými na předních světových výzkumných organizacích. Projekt navazuje, obsahově vhodně doplňuje a rozšiřuje již realizovaný synergický projekt Rozvoj JU – Kapacity pro VaV, v rámci kterého žadatel již zahájil proces získání a udržení „HR Award“. Projekt Rozvoj JU – Kapacity pro VaV II je zaměřen na rozvoj těchto identifikovaných potřeb v oblasti strategického řízení VaV, vč. nastavení strategického řízení na úrovni univerzity a jejích součástí (do projektu zapojených fakult): vnitřní hodnocení, mezinárodní spolupráce ve VaV a internacionalizace JU, mezisektorová spolupráce a transfer technologií. Očekávaným výsledkem projektu je tedy nastavení prostředí pro strategické, metodické i procesní řízení u shora uvedených identifikovaných potřeb s prokazatelným dopadem na rozvoj univerzity v oblastech definovaných v koncepčních materiálech jako je např. Dlouhodobý záměr (vzdělání, výzkum, internacionalizace, otevřenost, řízení). Myšlenkou projektu je snaha strategicky koncipovat postupy (vytvářet interní strategie), řízení na JU ve vazbě na výchozí a „životně“ důležité regule jako např. Inovační strategie ČR 2019–2030, Metodika 17+ apod.