Slavnostní uzavření spolupráce mezi JU a městem Volary

Dne 24.2.2022 byla při slavnostním podpisu smlouvy zpečetěna spolupráce mezi městem Volary a Jihočeskou univerzitou. Spolupráce se týká zdravotně sociální oblasti, konkrétně moderních trendů v péči o seniory. Zdravotně sociální fakulta stojí za vývojem metody, která zajistí péči o seniory a osoby se specifickými potřebami, které odpovídají aktuálním trendům a je pro koncové klienty výrazným zjednodušením životní situace. A právě tuto metodu převezme město Volary, respektive určená městská pracoviště.

Přidá se tím k ostatním jihočeským městům, které na vývoji metody částečně spolupracovali. Jsou jimi Tábor a Třeboň.

Spolupráce byla iniciována vedoucí Kanceláře transferu technologií JU, dr. Růženou Štemberkovou.

Slavnostnímu podpisu byli přítomni zástupci vedení univerzity, pan rektor prof. Bohumil Jiroušek, pan prorektor doc. Luděk Berec, za Zdravotně sociální fakultu paní děkanka dr. Ivana Chloubová a vůdčí osoba celého projektu paní doc. Adéla Mojžíšová. Moderování měla v rukou paní dr. Štemberková.

Slavnostní událost podepsání smlouvy o spolupráci byla kulturně obohacena výtvarným uměním pana starosty města Volary, Víta Pavlíka.

Ohlasy o akci v médiích:

Víc informací, kontakt s rodinou i komunitou a dobrá péče. Na to klade důraz model péče o seniory Jihočeské univerzity | České Budějovice (rozhlas.cz)

Reportáž v Jihočeské televizi – ve zprávách 27. 2. 2022

prachatickoNEWS.CZ

Volary využijí v péči o seniory výsledky výzkumu Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity | Jižní Čechy Teď! (jcted.cz)

Deník

DJ5A5700 IG DJ5A5723 IGDJ5A5776 IG DJ5A5686 IG DJ5A5743 IG DJ5A5749 IG