Propagace aktivit KTT JU v médiích

V posledním kvartále se Kanceláři transferu technologií Jihočeské univerzity dařilo prezentovat své aktivity v rámci nejrůznějších médií. Podařilo se zveřejnění v rámci portálu Vědavýzkum.cz, který zveřejňuje novinky ze světa vědy a výzkumu. Je potřeba uvést, že si své příspěvky pečlivě vybírá. Zejména proto nás velmi těší, že se v minulém týdnu na portále objevili hned dva články týkající se Jihočeské univerzity a zde realizovaného transferu technologií.

Prvním článkem je interview s panem doc. Jakubem Bromem ze Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity a to na téma aplikace výsledku jeho vědecko výzkumné činnosti do komerční sféry. Konkrétně se jedná o SW RemoteGuard, který je zároveň výstupem projektu TAČR GAMA TG03010027 zaměřeného na tzv. proof-of concept aktivity. SW pomocí dat z družice dokáže vyhodnotit kvalitu vody ve vodních nádržích. Služby budou nabízeny přes e-shop "remotewaterquality.cz". Je to vůbec první případ na JU, kdy je výsledek VaV činnosti nabízen on-line cestou.

Odkaz na celý článek zde.

Druhý článek zveřejněný na portále Vědavýzkum.cz je souhrn činnosti Kanceláře transferu technologií na JU zaměřené na komunikaci s firemní sférou. Hlavním podnětem bylo zdůraznit, že i v současné nelehké "covidové" době se KTT JU daří navazovat kontakty s firmami a úspěšně v rámci spolupráce uzavírat smluvní ujednání či podávat společné grantové žádosti.

Odkaz na celý článek zde.

Dále se nám podařilo informovat širokou veřejnost  o aktivitách souvisejících s COVID výzkumem v rámci běžícího projektu TACR GAMA u nás na JU v rámci měsíčníku Radniční list ve městě Prachatice.

Odkaz na Radniční listy zde. Článek je na straně č. 5.

V zahraniční se nám podařilo prezentovat kaviárovou kosmetiku ve spolupráci s obchodním partnerem ředitelem firmy panem Jiřím Mrkvičkou. Jednalo se o časopis určený pro odbornou veřejnost  Bulletin Transfer technológií, který vydává Centrum vedecko-technických informácií Slovenské republiky.

Celý článek zde.