Zasedání Rady komercializace 2021

Dne 21.4.2021 se uskutečnilo jednání Rady komercializace JU, které mělo na svém programu zařazené následující body:

- projednání nově podaných dílčích projektů v rámci vyhlášené III. interní výzvy v projektu TAČR GAMA 2. Tyto projekty jsou zaměřené výlučně na podporu proof of concept aktivit. Celkem se do této výzvy přihlásilo 5 projektů ze 3 fakult Jihočeské univerzity. 

K realizaci a  finanční podpoře byly vybrány tyto projekty:

            - Bezdrátová sonda pro monitoring kůrovce, hlavní řešitel dr. Milan Novák z Přírodovědecké fakulty

            - Inteligentní vyhledávač sociálních a zdravotních služeb, hlavní řešitelka dr. Helena Machulová z Teologické fakulty

            - Termosterilizace a termopasterace čerstvé a uzené svaloviny sladkovodních druhů ryb, hlavní řešitel Ing. Jan Kašpar z Fakulty rybářství a ochrany vod.

- Dále členové rady posuzovali a hlasovali o výherci interní soutěže Jihočeské univerzity o nejlepší inovaci za období 2016-2020 známé pod názvem JU INNOvation.

- K významným bodům jednání patřilo projednání nově podaných dílčích projektů v rámci speciální COVID výzvy, taktéž zaměřeno na podporu proof of concept aktivit, do které byl podán jen 1 projekt ze Zemědělské fakulty, s názvem Vývoj rychlého detekčního postupu nových mutací SARC-COV-2 založeného na metodě LAMP. Hlavní řešitel dílčiho projektu je prof. Vladislav Čurn. Projekt byl vybrán pro realizaci a finanční podporu.

- V rámci odpoledního programu byli členové rady seznámeni s postupem implementace u již ukončených dílčích projektů z projektu TACR GAMA 1.