Schůzka s firmou dataPartner

Dne 26. 5. 2020 proběhla v Kanceláři transferu technologií JU schůzka se zástupcem firmy dataPartner. Jednalo se o vzájemné představení ostatních činností a zahájení efektivní spolupráce na základě uzavřené licenční smlouvy v minulosti.

Hlavním předmětem schůzky bylo řešení situace ohledně software bioWES. Jde o software, který vytvořili vědečtí pracovníci JU, konkrétně vědečtí pracovníci Ústavu komplexních systémů. Firma dataPartner jej má v licenci.

Informační systém bioWES slouží pro správu a management experimentálních dat a metadat, na podporu experimentální práce. Umožňuje snadný návrh protokolu, řídí pořizování dat a jejich zpracování až po sdílení a vizualizaci. Je využitelný v rámci laboratoře i výzkumného projektu.

Více o software bioWES zde: https://www.jctt.cz/cz/sluzby/software

Zástupce firmy se zajímal především o možnosti prezentace software bioWES díky propojení Kanceláře transferu technologií JU na národní i mezinárodní platformy a databáze.

Dále bylo domluveno udržení vzájemné komunikace a průběžné zasílání aktuálních informací a novinek z oblasti SW ze strany JU.