Komercializace inovace z oblasti logistiky

V pondělí 6. května podepsal rektor Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích prof. Ing. Pavel Kozák, Ph.D., licenční smlouvu se zástupci společnosti ZEKO-i. s.r.o. na sériovou výrobu rollkontejnerů. Slavnostního podpisu se za JU účastnili také děkanka Ekonomické fakulty JU doc. RNDr. Zuzana Dvořáková Líšková, Ph.D., vedoucí Kanceláře transferu technologií RNDr. Mgr. Růžena Štemberková, Ph.D., MPA, prorektor pro vědu a výzkum JU doc. Ing. Luděk Berec, Dr., a Ing. Radek Toušek, Ph.D., hlavní původce inovačního řešení z Ekonomické fakulty JU.

Rollkontejner je unikátní koncept manipulačního vozíku pro rozvoz kusových zásilek, který umožní naložení přímo v místě rozdělování zásilek (v Depu dopravní společnosti) a následný převoz přímo do rozvozové dodávky. Rollkontejnery jsou opatřeny speciálními oky pro uchycení, díky kterým je jejich ukotvení v dodávce snadné a bezpečné. Zásilky jsou tímto bezpečně a přehledně uložené a zásadně šetří čas při rozvozu a vykládání zásilek u zákazníků. Rollkontejner může mít libovolný počet polic, lze jej upravit dle aktuální potřeby, respektive dle velikosti převážených zásilek. Jedná se o inovativní koncept pro zefektivnění rozvážkových služeb za minimální potřeby úprav rozvozových dodávek.

Sériová výroba bude zprostředkována obchodním partnerem, který obdržel licenci ze strany Jihočeské univerzity. Pro tento účel byla obchodním partnerem založena nová právnická osoba, společnost ZEKO-i. s.r.o. [zeko aj].

podpis LS foto