Kancelář transferu technologií JU vyhlašuje k 22. 3. 2017 druhou výzvu na podávání dílčích projektů proof-of-concept (PoC) v rámci projektu TG 03010027

3. 3. 2017 Tato výzva je vyhlašována v návaznosti na získaný projekt Jihočeské univerzity prostřednictvím Kanceláře transferu technologií s názvem  Posílení aktivit proof-of-concept na Jihočeské univerzitě TG 03010027, který je podpořen z Programu aplikovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací GAMA Technologické agentury České republiky (TAČR)

Dílčí projekty proof-of-concept musí být zaměřeny na proces ověřování využitelnosti nových výsledků výzkumu a vývoje pro jejich komerční uplatnění v aplikační sféře. Tento proces začíná identifikací prakticky využitelného výsledku výzkumu a vývoje a končí jeho komerčním ověřením ve formě modelu (i počítačového), funkčního vzorku či prototypu, včetně jeho vlastností, vytvoření zkušební série a posouzení veškerých technologických, ekonomických, sociálních, zdravotních a dalších dopadů inovovaného produktu. Ověřované výsledky tak musí mít vysoký komerční potenciál a existující trh s pravděpodobností uplatnění.

V rámci první vlny uspělo 7 dílčích projektů, jejichž realizace začala 1. 1. 2017. Nyní začíná probíhat sběr přihlášek pro druhou vlnu.

Termín úvodního semináře je 22. 3. 2017, od 9,00 hodin v zasedací místnosti Rektorátu JU.

S jakýmikoliv dotazy se neváhejte obrátit na technologické skauty jednotlivých fakult či pracovníky Kanceláře transferu technologií

seminar tacr